top of page

5 vinkkiä myytävän kodin stailaukseen


Puinen, ilmava sänky jossa valkoharmaa petaus. Sängyssä selkänoja jonka takana taso, jolla viherkasveja. Seinällä kollaasi tauluista. Lattia valkoinen ja seinät valkoiset.
Makuuhuone vaaleilla sävyillä

Ihanaa, että olet kiinnostunut stailauksesta!


Stailaus on kaikessa yksinkertaisuudessaan tapa markkinoida kotia ostajaehdokkaille, parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi. Stailauksen tarkoitus on esitellä tilan potentiaalia, tuoda kodin parhaat puolet esiin ja tukea tuloksellista ja nopeaa myyntiä. On siis tärkeää erottaa stailaus sisustussuunnittelusta, sillä kokonaisuus luodaan myyntikärjellä, eikä henkilökohtaisten mieltymysten mukaan.


Stailausten käyttö on kasvanut kovaa vauhtia, mutta suurin osa asuntoilmoituksista kertoo sen, että matkaa on vielä paljon jäljellä. Toki stailaamattomat asunnot liikkuvat siinä missä stailatutkin, mutta eikö olisi hienoa jos saisit oman tai asiakkaasi asunnon liikkumaan nopeammin ja paremmalla hinnalla. On hyvä pysähtyä miettimään stailauksen ostamisen kohdalla sitä, onko mieluummin valmis säästämään satasia, kuin tienaamaan mahdollisesti tuhansia lisää.


Stailaus ei ole mikään taikatemppu tai illuusio. Stailaus perustuu markkinointiin, ihmisen käyttäytymiseen ja kykyyn havainnoida tilaa.


Sitten pääsemme vihdoin niihin vinkkeihin (joihin todennäköisesti oikaisit):

  1. Siivoa, siivoa, siivoa! Siisti koti osoittaa ostajaehdokkaille, että kodista on pidetty huolta. Se helpottaa myös tilan havainnointia. Siivoa siis koko talo lattiasta kattoon. Tämä tarkoittaa imurointia, luuttuamista, pölyjen pyyhkimistä ja armotonta hinkkaamista (Älä unohda pyyhkiä myös vessanpöntön takaa). Homma kirpaisee hetken, mutta palkitsee varmasti myyntivaiheessa.

  2. Poista ylimääräiset tavarat Suurimmalla osalla meistä koti täyttyy pienestä tilpehööristä (halusi sitä tai ei), jota löytyy lattialta, hyllyiltä, pöydiltä ja muilta tasoilta. Myyntiä ennen on hyvä siirtää nämä pois näkyviltä. Meidän ei kannata peittää ja täyttää tilaa tällaisella tavaralla. Sekatavarakipot, harrastetavarat, lemmikkien lelut ym. voi siirtää kuvauksen ja esittelyn ajaksi esim. pahvilaatikkoihin, jotka voi sijoittaa siksi aikaa varastoon tai vaikka kaappiin.

  3. Tuo esiin raikkautta Jo muutama viherkasvi saa aikaan paljon. Myös leikkokukat toimivat stailauksissa ja esim. muutama palmunlehti kukkavaasissa ajaa hyvin myös viherkasvin asemaa (näitä saa muutaman euron hintaan kukkakaupoista). Muista kuitenkin, että nuupahtaneilla ja kuolleilla kasveilla ei ole samaa vaikutusta. Myös tuoksut liittyvät raikkauteen. Tarkista siis, että kodissasi ei esiinny voimakasta, lemmikkien, ruoan tai esim. viemärin hajua. Kotiin saa kivaa tuoksua tuoksukynttilöiden ja huonetuoksujen avulla, mutta kaiken kaikkiaan pyrkisin mahdollisimman neutraaliin kokonaisuuteen, jotta allergikot ja astmaatikot eivät kärsi. Muista viedä roskat pois!

  4. Valaistus Pyri hyödyntämään mahdollisimman paljon luonnonvaloa. Avaa kaikki verhot ja kaihtimet. Laita kaikki talon valot päälle ennen näyttöä. Tämä luo avaruuden tuntua ja antaa luokseen kutsuvan tunnelman. Vinkki lamppuihin: Meillä Suomessa on usein käytössä 2700K värilämpötila joka on melko keltainen. Suosittelenkin vaihtamaan esim. riippu-, lattia-, ja pöytävalaisimiin säädettävät lamput, jolloin värilämpötilaa saa säädettyä tilan, vuorokaudenajan ja tunnelman mukaisesti 2000K-6500K välillä. Hyviä vaihtoehtoja löytyy esim Ikealta ja Philips Hue -sarjasta. Toimivat bluetooth-yhteydellä, eli eivät vaadi sähkötöitä.

  5. Huonekalut Huonekaluilla esitellään tilan mahdollisuudet. Olisi hyvä pyrkiä siihen, että huonekaluja ei ole liikaa tai etteivät ne ole liian suuria, jolloin tila voi tuntu ahtaalta. Toisessa ääripäässä meillä on harvakseltaan sijoitetut tai liian pienet huonekalut, jotka voivat luoda kolkkoa ja kylmää tunnelmaa. Huonekaluista on aina hyvä muodostaa yhtenäinen ryhmä, jolloin ihmissilmän on helppo havainnoida alue. Tämä saadaan aikaiseksi esimerkiksi kalusteiden alle sijoitetun riittävän suuren mato avulla, ja sijoittelemalla kalusteet sopivan matkan päähän toisistaan. On myös tärkeää varmistaa, että kalusteiden ympärille muodostuu selkeät ja helppokulkuiset reitit. Lopuksi muista vetää sohvaa hieman irti seinästä ja tarkista, että verhot eivät lititsty minkään huonekalun taa, niiden tulee saada valua vapaasti.


Näiden vinkkien avulla pääset varmasti hienosti alkuun ja me alan ammattilaiset olemme aina valmiina auttamaan kaikessa muussa! Voit tutustua minun hintoihin alla olevan linkin kautta.
Ihanaa keskiviikkoa! <3

Raita


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Shop

bottom of page